Camping Frankrijk 4 sterren in de Lot

Ontdek de Lot met de 4-sterren camping La Chêneraie

Bij La Chêneraie, onze 4-sterren camping aan de rivier in de Lot, mogen we dan wel in de wijnstreek zijn, maar het water stroomt door onze aderen! En de rivieren Lot, Célé en Dordogne, elk in hun eigen tempo, elk in hun eigen omgeving, bieden een veelheid aan watersportactiviteiten. Eenmaal voorbij de ruige Rouergates, komt de rivier de Lot de Quercy binnen en bereikt Cahors, langs een grillig pad, bezield door meanders en gedomineerd door hoge kliffen... dit is het meest schilderachtige deel, versterkt door de schoonheid van juweeldorpjes (zoals Saint-Cirq-Lapopie). De vallei van de Lot is geklasseerd als Grand Site van Occitanië. Wil je losgooien? Van Luzech tot Larnagol is de rivier de Lot bevaarbaar van april tot november. 17 sluizen en 75 km kronkels langs een route die wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. U kunt wandelen, zwemmen, uw fiets uitladen en langs het jaagpad rijden... Simpel gezegd, de kunst van het nietsdoen.

Stroomafwaarts vormen de glooiingen van een minder steile Lot het decor voor de wijngaarden van Cahors, die de vruchtbare terrassen van de rivier bezetten, die vervolgens zachter wordt en snel de Agenais binnendringt, waar het water zich mengt met dat van de Garonne (Toulouse, de roze stad!)

De rivier de Célé is grillig en betovert de nieuwsgierigen. Aan de overkant bieden de okerkliffen adembenemende landschappen, onderbroken door dorpen met opmerkelijke stenen gebouwen en de majestueuze vlucht van de roofvogels van de causse.

De rivier de Dordogne is gul, levendig en sportief. Hij komt uit het Centraal Massief en is een prachtige rivier in de Lot. Het grenst aan de noordgrens van het departement, over een afstand van ongeveer vijftig kilometer. Het herbergt een indrukwekkende concentratie van uitzonderlijke dorpen en kastelen, van Carennac tot Souillac. Van het noorden naar het zuiden, u gaat in de richting van Martel, u slaat de causse de Gramat over, en plotseling duikt Rocamadour op in de kleine vallei van de Alzou. En dan, met één voet op de Causses de Limogne, in het oosten, Figeac en Saint-Céré, zijn we nu in de meest emblematische landschappen van de Lot! De Dordogne is grillig, ze verandert van bedding, laat zandbanken achter, laat meanders achter die dode armen worden: ze worden couasnes genoemd. Ze dienen als toevluchtsoord voor vele dieren: blauwe reigers, boomkikkers, muskusratten, elft.

Ontdek ons aanbod van huurwoningen :

vanaf780 €/ week stacaravan twin prestigeStacaravan Twin Prestige8-10 pers.4 kam.vanaf700 €/ week vakantiehuis le chêne vertVakantiehuis Le Chêne Vert8 pers.3 kam.vanaf660 €/ week stacaravan twin starStacaravan Twin Star8 pers.4 kam.vanaf570 €/ week stacaravan rivieraStacaravan Riviera6 pers.3 kam.vanaf550 €/ week vakantiehuis orchidéeVakantiehuis Orchidée6 pers.2 kam.vanaf490 €/ week stacaravan cordéliaStacaravan Cordélia6 pers.3 kam.vanaf490 €/ week stacaravan hélios pmr voor gehandicaptenStacaravan Hélios PMR4 pers.2 kam.vanaf380 €/ week vakantiehuis gariotteVakantiehuis Gariotte4 pers.2 kam.vanaf480 €/ week vakantiehuis caselleVakantiehuis Caselle3 pers.2 kam.vanaf390 €/ week stacaravan mercureStacaravan Mercure4 pers.2 kam.vanaf360 €/ week stacaravan super vénusStacaravan Super Vénus4 pers.2 kam.vanaf350 €/ week stacaravan cahitaStacaravan Cahita2 pers.1 kam.
De Chêneraie alsof je er bent.
Virtueel bezoek aan de campingvisite drone lot camping la chêneraie
Carte du Lot où se situe le Camping LA CHENERAIE ****
Camping LA CHÊNERAIE
Le Cuzoul 46090 Saint-Géry-Vers
Lot - France
Contacteer ons :Bezoek onze tweede camping :