Cahors

De stad Cahors, hoofdstad (“préfecture”) van Lot, ligt in de regio Midi-Pyreneeën en is de belangrijkste stad van het departement, met maar liefst 20.194 inwoners, middenin een agglomeratie van 42.107 inwoners. Het is de historische hoofdstad van Quercy. De inwoners van de stad heten Cadurciens (vroeger: Cahorsins).

De stad ligt in een meander van de rivier de Lot en is omgeven door steile, dorre heuvels van kalksteen. Het heeft een rijke monumentale bouwkunst met grote diversiteit, voornamelijk geërfd van de oudheid en de middeleeuwen: een historisch centrum met smalle, kronkelende straatjes en rijke herenhuizen, de kathedraal Saint-Étienne en voornamelijk de bekende Pont Valentré (geklasseerd als Werelderfgoed van de Mensheid door de UNESCO in het kader van de weg naar Compostella).

Deze kleine, typisch mediterraanse stad is een belangrijk toeristisch centrum, bekend om haar wijngaard en haar gastronomie (truffels, foie gras) en is bekroond met de naam “Stad van kunst en geschiedenis”.


Klim tot op de Mont-Saint-Cyr en geniet van het prachtige uitzicht! Ofwel vroeg in de ochtend wanneer de mist opentrekt en de stad tevoorschijn komt, ofwel ’s nachts wanneer de straatverlichting de steegjes verlicht, ofwel in het volle daglicht…


Op 15 km van La Chêneraie